Welke rookmelder hang ik waar?

Rookmelder

Vanaf 1 januari 2020 ben je verplicht om op elke verdieping van je woning minstens één rookmelder te hangen. Maar hoe weet je nu waar je welke rookmelder moet hangen? Catronics legt het je graag uit.

Meer dan één rookmelder?

Hoewel je maar verplicht bent om één rookmelder per verdieping te installeren, is het aangeraden om er meer te hangen. Experts geven het advies om in elke ruimte die deel uitmaakt van je vluchtweg bij brand – naar de voor- of achterdeur – een rookmelder te plaatsen. Zo verhoog je een snelle branddetectie en de kans dat je veilig kunt ontsnappen.

Rechtstreekse toegang en technische installaties

Ook kelders en zolders die je rechtstreeks kunt betreden moeten met een rookmelder uitgerust zijn. Dat geldt ook voor kelders en zolders waarin een technische installatie staat.

Optische versus thermische rookmelders

Concreet heb je twee typen rookmelders: optische en thermische.

  • Optische rookmelders reageren op rook en zijn geschikt om te hangen in ruimtes waar er niet gekookt of gewassen wordt.
  • Thermische rookmelders reageren op warmte en gebruik je in keukens, badkamers en wasruimtes.

Zo heb je voor elke ruimte de ideale rookmelder.

Bescherm jezelf en je gezin tegen brand en koop nu je rookmelders in een van onze winkels in Ham en Grobbendonk of in onze webshop. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

De Catronics experts staan voor je klaar

Onze winkels

Grobbendonk

014 51 02 20

info@catronics.be

Netestraat 33
2280 Grobbendonk

Ham

013 29 54 43

info@catronics.be

Dorpsstraat 5
3945 Ham