Warme koffie zetten

Huishoudtoestellen | Keuken

Bij Catronics hebben we een ruim assortiment koffiemachines. We krijgen soms de vraag of we ook apparaten hebben die warme koffie kunnen zetten. Warme koffie? Hoezo?

De temperatuur van een verse kop koffie is enorm belangrijk. En met onze Jura toestellen is het echt wel mogelijk om een warme kop koffie te serveren. Tijdens het bereidingsproces is er uiteraard wel wat afstand dat het verwarmde water aflegt van reservoir tot in het kopje. Tijdens deze weg komt het allerlei componenten tegen die koud zijn en telkens wat temperatuur wegnemen. Dat is ook de reden dat een tweede kop, die onmiddellijk na de eerste gezet wordt, warmer zal zijn. Ook een grote kop zal warmer zijn dan een kleine. Heb je slechts 1 kleine espresso nodig? Dan adviseren we om de machine eerst te laten spoelen (en dus opwarmen binnenin).

Op restaurant krijg je vaak een voorverwarmd bord of kopje. Voor de ideale koffietemperatuur is het dus ook raadzaam om uw kopjes voor te verwarmen. Het koude servies neemt immers ook enorm veel temperatuur op. Hier geldt: Hoe kleiner de kop, hoe beter voorverwarmen. Uiteraard begint ook alles bij de ingestelde temperatuur van de machine. Deze temperaturen zijn regelbaar. Ook voor de melkbereidingen is de temperatuur van de melk afzonderlijk instelbaar.

Maar het zit hem ook in de details! Zelfs de versheid en de maalgraad van de koffie heeft invloed op de temperatuur. Hoe fijner de koffie gemalen is, hoe trager het water doorloopt en hoe warmer de kop koffie uiteindelijk zal zijn. Versheid en kwaliteit van de koffie hebben ook om deze reden invloed op de uiteindelijke temperatuur.

Dit is zo voor halfautomaten zoals onze Jura toestellen, maar natuurlijk ook voor een klassiek doorlooptoestel. Al kan je hier de temperatuur niet regelen. Maar de koffie in een koud kopje doen helpt natuurlijk ook niet als je warme koffie wil drinken.

Dit geldt ook voor een thermoskan trouwens. Als je altijd 1 liter koffie zet, dan doe je dat ook best in een thermoskan van 1 liter. In een kan van 2 liter zal de koffie sneller afkoelen.

De Catronics experts staan voor je klaar

Onze winkels

Grobbendonk

014 51 02 20

info@catronics.be

Netestraat 33
2280 Grobbendonk

Ham

013 29 54 43

info@catronics.be

Dorpsstraat 5
3945 Ham