Vijf aandachtspunten bij de aankoop van je wasmachine

Wasmachines

Kleine wasjes, grote wasjes, een mens wast wat af in zijn leven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je wasmachine na verloop van tijd aan vervanging toe is. Maar het aanbod aan wasmachines is zó groot en er komen almaar nieuwe snufjes bij, dat de juiste keuze maken niet evident is. Je aankoop wordt heel wat eenvoudiger als je rekening houdt met onze vijf aandachtspunten! 

 

1. Denk na over de grootte van de trommel

Hoe groter de trommel, hoe meer was je in één keer kunt doen. De grootte van de trommel wordt in kilogram was uitgedrukt en varieert van 7 tot 9 kilogram. Een grote trommel is zeker een meerwaarde, ook als je maar een klein gezin hebt. Want moderne wasmachines passen hun waterverbruik aan de hoeveel was aan. Bovendien laat een grote trommel je ook toe om grotere stukken, zoals lakens of slaapzakken, gemakkelijk te wassen.

 

2. Sta stil bij de centrifugeersnelheid

De centrifugeersnelheid bepaalt hoe snel je trommel ronddraait. Hoe hoger de centrifugeersnelheid (uitgedrukt in rounds per minute), hoe droger je was uit de wasmachine komt, en hoe minder energie je droogkast verbruikt om je was helemaal droog te krijgen. En dat vertaalt zich in een lagere energiefactuur.

 

3. Ga voor een A+++

Je wasmachine verbruikt natuurlijk zelf ook energie om haar taak te verrichten. De energiezuinigheid wordt uitgedrukt met een label. De meest energiezuinige klasse is A+++. Zo’n wasmachine is dus goed voor je energierekening maar ook voor het milieu. Het is zeker aan te raden om voor zo’n label te kiezen.

 

4. Vraag je af welke opties je nodig hebt

Innovatie viert ook in de sector van de wasmachines hoogtij. Elk jaar komen er nieuwe opties bij om je wascomfort te verhogen. Het aantal innovaties en opties heeft natuurlijk ook zijn invloed op de prijs. Stel je daarom bij de aankoop van je wasmachine de vraag welke opties jij nodig hebt en een meerwaarde vindt, en integreer die kennis in je zoektocht.

Een tip? Ga voor een wasmachine met automatische dosering. Zo hoef je niet bij elke wasbeurt opnieuw wasproduct in je machine te doen: het toestel voegt die dankzij deze optie automatisch toe.

 

5. Wees kritisch voor het aantal wasprogramma’s

Elke wasmachine heeft een aantal standaardwasprogramma’s. Maar daarnaast heb je wasmachines met specifieke programma’s. Denk maar aan een stoom-, outdoor- of impregneerprogramma. Het aantal kan oplopen tot meer dan twintig. Misschien lijken bepaalde wasprogramma’s op het eerste gezicht niet zo nuttig voor jouw situatie, maar informeer je altijd goed, want hoe meer wasprogramma’s, hoe hoger je wascomfort.

Een tip? Kies zeker voor een wasmachine met een vlekkenprogramma. Daarmee kun je maar liefst tweeëntwintig vlekkensoorten – zoals gras, bloed, make-up, wijn of chocolade – behandelen. Met een fantastisch resultaat!

 

Er bestaat een ideale wasmachine voor iedereen! Bij Catronics staan we voor je klaar om je met professioneel advies te begeleiden naar het perfecte toestel voor jouw situatie. Geïnteresseerd in een van onze toestellen? Bekijk dan zeker het aanbod in onze webshop.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of kom langs in een van onze winkels in Ham of Grobbendonk.

De Catronics experts staan voor je klaar

Onze winkels

Grobbendonk

014 51 02 20

info@catronics.be

Netestraat 33
2280 Grobbendonk

Ham

013 29 54 43

info@catronics.be

Dorpsstraat 5
3945 Ham