Kwaliteitsvolle keukenmessen voor elke toepassing

Keuken

Een goede kok herken je aan … zijn set van keukenmessen. Want om goede prestaties te leveren in de keuken, heb je kwaliteitsvolle keukenmessen nodig. En die bestaan in verschillende maten en vormen. Wij geven je graag een overzicht van welke mes je gebruikt voor welke toepassing.

Een koksmes: ideaal om fijn te snijden

Een koksmes is een zeer scherp mes dat zich uitstekend leent om groenten, kaas en rauwe producten zoals vlees en vis fijn te snijden. Het brede lemmet van dit keukenmes zorgt voor een veilig gebruik. Je vingers raken tijdens het snijden de snijplank niet aan, waardoor je veiliger en gemakkelijker je voedingsproducten fijnsnijdt. Wil je het beste resultaat? Ga dan met een cirkelvormige beweging over je snijplank als je snijdt.

Een garneermes: perfect voor het kleine snijwerk

Het garneermes is een relatief klein mes met een smal lemmet dat vooral gebruikt wordt voor het kleinere snijwerk. Het mes is ideaal om garnalen te pellen, vis schoon te maken of fruit en groenten te garneren. Dit allroundmes is een echte must in elke keuken.  

Een broodmes: moeiteloos boterhammen snijden

Zoals de naam zegt, dient een broodmes om brood te snijden. De harde korst van warm, versgebakken brood is geen partij voor een broodmes. Je snijdt er moeiteloos mooie plakken van het brood mee af. Daarnaast is dit mes ideaal om taarten, gebak of hardere koolsoorten te snijden.  

Een universeel gekarteld mes: een meerwaarde voor elke picknick

Een universeel gekarteld mes is zeer geschikt om vruchten met een hardere schil of bolster te versnijden, maar je kunt het ook gebruiken voor zachte vruchten. Je snijdt ook gemakkelijk salami, kleine harde broodjes of kaas met dit mes. Daarom is dit mes ideaal om te gebruiken bij een picknick of koude lunch.

Een Santoku-mes: de volmaakte allrounder

Een Santoku-mes is een allroundmes uit de Japanse keuken. Santoku betekent ‘drie deugden’ en verwijst naar de drie snijfuncties van het mes: snijden, blokjes maken en fijnhakken. Het mes is uitermate geschikt voor het fijnere snijwerk.

Net zoals bij het koksmes bevindt het handvat zich bovenaan het lemmet, waardoor er op de snijplank onder het handvat nog plaats is voor de vingers. Door de rechte onderkant snij je met dit mes niet langer in een cirkelvormige maar in een hakkende beweging, van achteren naar voren.

Een fileermes: meester in fileren en ontvellen

Vis fileren of pezen van vlees verwijderen doe je met een fileermes. Dit mes heeft vaak een lang, slank lemmet dat bovendien licht buigbaar is. Een fileermes leent zich ook uitstekend om tomaten te ontvellen of sinaasappels te pareren.

Een vleesmes: feilloos vlees snijden

Met zijn lange maar smalle lemmet snij je met een vleesmes heel precies door spiervezels. Zo kun je makkelijk dunne schijven afsnijden van een rosbief of gebraad. Met een koksmes gaat dat ook, maar door het brede lemmet kun je er minder precies mee te werk gaan.

Wil je meer weten over de verschillende toepassingen van keukenmessen? Of heb je interesse om een kwaliteitsvolle messenset te kopen? Neem dan contact met ons op of kom langs in een van onze winkels in Grobbendonk of Ham.

De Catronics experts staan voor je klaar

Onze winkels

Grobbendonk

014 51 02 20

info@catronics.be

Netestraat 33
2280 Grobbendonk

Ham

013 29 54 43

info@catronics.be

Dorpsstraat 5
3945 Ham