Je tv ophangen op de ideale hoogte doe je zo!

TV

Je hebt technische fiches vergeleken, prijzen bekeken, je uitvoerig geïnformeerd en onze winkel bezocht om de beeld- en geluidskwaliteit te ervaren. En dan is het zover: je hebt een nieuwe tv gekocht! Tijd voor de volgende stap: het juiste plekje in huis zoeken. En dan komt ongetwijfeld deze vraag in je op:

 

Bekijk ons aanbod van muurbeugels

 

Wat is de ideale hoogte om je tv op te hangen?

Wel, er zijn weinig klusjes waarvoor je eens goed moet gaan zitten om resultaat te boeken. Maar ze bestaan. Je tv ophangen op de ideale hoogte bijvoorbeeld.

De reden? Je tv hangt op de ideale hoogte als je rechtop zit, recht voor je kijkt, die denkbeeldige lijn volgt en dan uitkomt op een punt op een scherm waarbij twee derde van het scherm zich onder dat punt bevindt.

Kijkcomfort gegarandeerd

Weet je van jezelf dat je meestal onderuitgezakt naar je favoriete series of films kijkt? Dan is het aan te raden om je tv wat hoger te hangen. Zeker bij grotere tv-toestellen. Zo voorkom je dat je je hoofd te erg naar voren moet buigen om tv te kijken en is je kijkcomfort verzekerd.

Stappenplan om je tv op te hangen

Heb je de ideale hoogte en positie bepaald? Dan is het tijd om je tv op te hangen.

 1. Controleer of er geen kabels zitten in of achter de wand waaraan je je tv wilt ophangen. Je zou niet de eerste zijn die een kabel doorboort.
 2. Bepaal uit welk materiaal de wand bestaat. Je hebt andere schroeven en pluggen nodig om je tv te bevestigen aan een houtskeletbouwstructuur dan aan een gepleisterde stenen muur. En wees er ook altijd zeker van dat je niet te maken hebt met een holle muur. Een tv blijft niet hangen aan een gyprocwand!
 3. Haal de juiste schroeven (en eventueel pluggen) in huis. De schroeven die bij je tv-toestel geleverd worden, dienen meestal alleen om de tv-beugel aan je toestel te bevestigen.
 4. Neem de muurbeugel en hou die tegen de muur. Zo kun je met een potlood tekenen waar je de gaten moet boren of de schroeven moet indraaien. Hou altijd rekening met je ideale kijkhoogte. Het is ook belangrijk dat je muurbeugel helemaal recht hangt.
 5. Boor met een kleine steenboor de gaten (in een stenen muur) op de plaatsen die je gemerkt hebt, en breng de pluggen in.
 6. Bevestig de muurbeugel aan de muur.
 7. Bevestig de televisiebeugel aan je tv-toestel.
 8. Hang je televisie op door de muur- en televisiebeugel aan elkaar te bevestigen.
 9. Werk de kabels weg. Dat kan in de wand of met een kabelgoot.
 10. Sluit de kabels op je tv-toestel aan.
 11. Gun jezelf een leuke film of serie als beloning voor het harde werk. ?

Lijkt je dat allemaal veel werk? Dan komen onze vakmannen graag je tv op de ideale hoogte ophangen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ben je op zoek naar een nieuw tv-toestel? Bezoek dan onze webshop of kom langs in een van onze vestigingen in Grobbendonk of Ham.

 

Bekijk ons aanbod van muurbeugels

De Catronics experts staan voor je klaar

Onze winkels

Grobbendonk

014 51 02 20

info@catronics.be

Netestraat 33
2280 Grobbendonk

Ham

013 29 54 43

info@catronics.be

Dorpsstraat 5
3945 Ham