Je scheermachine correct schoonmaken

Scheermachine

Een scheermachine speelt een belangrijke rol in het beautyritueel van heel wat mannen en vrouwen. De kans is groot dat ook jij een apparaat in je badkamerkast hebt liggen dat je intensief gebruikt om je huid mooi glad te houden of je baard te modelleren. Gebruik jij je scheermachine vaak? Dan is het erg belangrijk om ze regelmatig en correct schoon te maken en zo te voorkomen dat het snel stukgaat.

Alleen maar voordelen

Een goed onderhouden scheerapparaat is goed voor je huid én je portemonnee. Want een proper apparaat scheert niet alleen beter, het gaat ook langer mee. Door je scheermachine regelmatig correct schoon te maken, kun je de levensduur van de scheermessen met vijftig procent verlengen.

Een handig stappenplan

Je scheermachine schoonmaken is dus erg belangrijk. Maar hoe doe je dat nu op een correcte manier? Wel, door dit handige stappenplan te volgen!

  • Stap 1

Open de scheerkop en spoel zowel de binnen- als de buitenkant goed af met stromend lauw water.

  • Stap 2

Verwijder de scheerkop door hem met een beetje kracht los te trekken. Haal vervolgens het vergrendelingsplaatje weg, en neem de scheermesjes voorzichtig uit het apparaat. Borstel de mesjes af tot alle vuil verdwenen is. Doe dit maandelijks om je apparaat in optimale conditie te houden.

  • Stap 3

Heel wat merken verkopen tegenwoordig reinigingssystemen die werken met een reinigingsmiddel en/of cartridge. Om de cartridge te gebruiken, plaats je je scheerapparaat, met de scheerkop naar onderen gericht, in de cartridge. Zo krijgt je scheermachine een volledige reinigingsbeurt, gevolgd door een automatische droging. Bovendien laadt tijdens dit proces ook de batterij van je apparaat op.

Wil je je scheermachine eens extra grondig laten schoonmaken? Of ben je op zoek naar een kwaliteitsvol nieuw scheerapparaat? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze winkels in Grobbendonk of Ham.

De Catronics experts staan voor je klaar

Onze winkels

Grobbendonk

014 51 02 20

info@catronics.be

Netestraat 33
2280 Grobbendonk

Ham

013 29 54 43

info@catronics.be

Dorpsstraat 5
3945 Ham