Je Philips Senseo ontkalken = de levensduur verlengen

Senseo

Geniet je ook elke ochtend van een lekker kopje koffie van je Philips Senseo-koffieapparaat? Dan volgt hier een waardevolle tip: door regelmatig je apparaat te ontkalken, verleng je de levensduur. Zo val je minder snel in de kosten en heb je dus langer plezier van je Senseo-apparaat.

Kalk en koffie = een slechte combinatie

Regelmatig je apparaat ontkalken is een absolute must. Want de kalk in het water heeft een negatief effect op je koffie én je apparaat. Als je niet op tijd ontkalkt, dan:

  • verlaagt de levensduur van je apparaat
  • stapelen kalkresten zich op in je koffiefilter
  • krijg je lauwe koffie in plaats van dat heerlijke warme kopje dat je gewoon bent
  • komt er geen lekker schuimlaagje meer op je koffie

Lichtje aan = ontkalken

Bijna elk Senseo-apparaat is uitgerust met een Calc-lichtje. Als dat brandt, is het tijd voor een ontkalkingsbeurt. Heeft je apparaat geen lichtje? Dan raden we je aan om je apparaat om de drie maanden te ontkalken. Zo blijft het in topconditie en geniet je elke ochtend van je heerlijke kopje koffie.

Ontkalken = eenvoudig

Een Senseo-apparaat ontkalken is helemaal niet moeilijk. Je kunt voldoende YouTube-filmpjes vinden over hoe je je toestel ontkalkt. Even de link naar het juiste model van jouw apparaat aanklikken in de keuzelijst, en je bent vertrokken!

Handmatig ontkalken = geen probleem

Heb je een iets ouder apparaat? Dan kun je dat ook handmatig met azijn of citroen ontkalken. Let er dan wel op dat je goed naspoelt, zodat er geen azijnrestjes achterblijven. Veel moderne koffiezetapparaten hebben kleine buisjes. Dat maakt ontkalken met citroen of azijn minder effectief. Bij die apparaten is het beter om sulfaminezuur te gebruiken, maar let er ook dan op dat je goed naspoelt zodat er geen restjes achterblijven!

Wil je meer weten over hoe je je Senseo-apparaat moet ontkalken? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze winkels in Grobbendonk of Ham.

De Catronics experts staan voor je klaar

Onze winkels

Grobbendonk

014 51 02 20

info@catronics.be

Netestraat 33
2280 Grobbendonk

Ham

013 29 54 43

info@catronics.be

Dorpsstraat 5
3945 Ham