10 tips om het verbruik van je smartphone te verminderen

Smartphone

Leven zonder smartphone is voor veel mensen ondenkbaar. We zijn dag en nacht ‘geconnecteerd’, hebben last van fomo (fear of missing out) en swipen alsof ons leven ervan afhangt. En dat veelvuldige gebruik heeft natuurlijk ook gevolgen voor de levensduur van de batterij van je smartphone. 

Levensduur van je batterij verlengen

We krijgen als specialist vaak de vraag hoelang de batterij van een smartphone meegaat. Het antwoord? Dat hangt af van verschillende factoren. Sommige apps vragen bijvoorbeeld veel van je batterij, andere veel minder. De meeste factoren heb je zelf in de hand. Je kunt de levensduur van je batterij verlengen met deze 10 tips:

1. Zet de helderheid lager
De helderheid van je beeldscherm heeft een grote invloed op je batterijverbruik. Door de helderheid wat lager te zetten, spaar je je batterij.  

2. Leg je smartphone niet in de zon
Je batterij loopt sneller leeg als ze warm wordt. Leg je smartphone dus niet op warme plaatsen.

3. Zet je gps-tracker af
De gps-tracker bepaalt voortdurend op welke plaats je smartphone zich bevindt. Dat betekent ook dat hij voortdurend energie verbruikt.

4. Schakel de trilfunctie van je toestel uit
Geluid produceren kost minder energie dan trillen.

5. Controleer op updates
Zijn er updates beschikbaar? Voer die dan uit. Elke uitgevoerde update verbetert de energiezuinigheid van je besturingssysteem.

6. Verwijder niet-gebruikte apps
Vaak zorgen apps die op de achtergrond actief zijn (en die je dus niet gebruikt) voor een intensiever batterijverbruik. Verwijder daarom die apps om je batterij te sparen. Ook overbodige berichten, foto’s of video’s kun je het best deleten.

7. Gebruik de vliegtuigmodus
Ben je onderweg met de wagen? Schakel dan de vliegtuigmodus van je smartphone in. Zo zal je toestel geen verbindingen oppikken en dus energie besparen.    

8. Verwijder overbodige wifiverbindingen
Je telefoon zoekt voortdurend naar wifiverbindingen. Als je overbodige wifiverbindingen verwijdert, maak je die zoektocht minder intensief.

9. Surf indien mogelijk via een wifiverbinding
Surfen via wifi is minder belastend voor je batterij dan surfen via een 3G- of 4G-verbinding.

10. Schakel je bluetooth uit
Bluetooth verslindt energie, omdat je toestel voortdurend andere apparaten probeert te detecteren. Zet die functie dus uit als je ze niet gebruikt.

Apps om je batterijverbruik te verminderen

Er bestaan heel wat mogelijkheden om je batterijverbruik in het oog te houden en zo te verminderen. Battery Doctor en Battery Defender zijn bijvoorbeeld twee uitstekende en handige apps.

Battery Doctor controleert welke apps van je smartphone de meeste energie verbruiken. Battery Defender schakelt je wifiverbinding en andere mobiele verbindingen uit wanneer je ze niet gebruikt.

Meer best practices voor je smartphone? Of is het tijd voor een nieuw toestel? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze winkels in Grobbendonk of Ham.

De Catronics experts staan voor je klaar

Onze winkels

Grobbendonk

014 51 02 20

info@catronics.be

Netestraat 33
2280 Grobbendonk

Ham

013 29 54 43

info@catronics.be

Dorpsstraat 5
3945 Ham