Tip 2 - Synchroniseren van je Android telefoon

Een stap-voor-stap handleiding om je Android Smartphone te laten synchroniseren met je Gmail account.

Veel mensen plaatsen nog steeds hun contacten enkel op de SIM-kaart en/of telefoon. Dit is OK wanneer enkel je telefoon stukgaat, maar wat als je GSM gestolen wordt of in het water valt en de waterschade fataal is voor je gsm-toestel ? Wij merken op dat er weinig mensen zijn die hun gsm synchroniseren met een Gmail account, terwijl dit eigenlijk DE manier is om al je contacten, gegevens en foto’s veilig te bewaren, ook als je telefoon stuk is.

Hoe doe je dit nu?
Stap 1

Ga naar ACCOUNTS onder instellingen en selecteer daar de mogelijkheid “Account toevoegen”.

Stap1

Stap 2
Kies nu welke account je wil toevoegen. In dit geval is het een “Google” account.

Stap2

Stap 3
Kies nu of je een nieuwe account wil aanmaken of je bestaande …@gmail.com e-mailadres wil gebruiken om met je telefoon te synchroniseren.

Stap3

Stap 4
Geef nu je voornaam en achternaam in.

Stap4

Stap 5

Kies nu een gebruikersnaam. Dit is hoe je Gmail/google/.. account er uiteindelijk zal uitzien. Dit mag je voornaam en achternaam zijn in combinatie met een cijfer, of net iets totaal anders. De keuze is volledig aan jou. Probeer zo origineel mogelijk te zijn, zo is de kans kleiner dat iemand deze gebruikersnaam al in gebruik heeft. Google zal dit ook steeds aangeven en zal ineens een aantal alternatieve voorstellen doen.

Stap6

Stap 6
Nu komt de belangrijkste stap ; een wachtwoord instellen. Des te sterker het wachtwoord, des te moeilijker het voor iemand is om in te breken. Je moet er wel rekening mee houden dat je het wachtwoord zelf nog kan onthouden!

Stap7

Stap 7
Google heeft standaard een aantal herstelopties mogelijk gemaakt, voor in het geval je je wachtwoord toch vergeten bent. Deze optie kan je best instellen.

Stap8

Stap 8

De hersteloptie geeft jou de mogelijkheid om via een sms je wachtwoord te herstellen. Kies je voor de hersteloptie via email, dan vul je hier jouw emailadres , jouw professioneel emailadres of dat van een familielid in. Zo kan je je wachtwoord opnieuw opvragen via mail.

Stap9

Stap 9
Enkel nog op “ik ga akkoord” klikken en je Google account is nu klaar!

Stap10

Stap 10
Kijk nog even na of je een groen synchronisatie- bolletje hebt, want dan mag je zeker zijn dat al je bestanden veilig zijn.

stap11

Voila ! Je synchroniseert nu steeds je contacten, je e-mailberichten, je agenda, … etc.

Zo kan je veilig en zonder zorgen je smartphone verder gebruiken !

Veel plezier alvast.

Groetjes,

Ludo.