Tip 10 - Verbinden met een wifi-netwerk

Hoe maak ik verbinding met een wifi-netwerk?

Het meest voor de hand liggende voor de huidige jeugd, is voor de meeste mensen niet zo simpel. Want hoe verbind ik nu juist met een WIFI netwerk? Meestal wordt de GSM in de winkel al opgestart maar wat als ik thuis met de WIFI wil verbinden? Of je gaat op hotel en je moet met het netwerk van het hotel verbinden?

Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je dit nu doet.

Stap 1

Ga naar de instellingen van uw smartphone en kies WIFI.

Stap 2

Zorg ervoor dat de schakelaar van Wifi op AAN staat. Dan zie je al de mogelijke Wifi-netwerken binnen jouw bereik en waar je eventueel verbinding mee kan maken.

Stap 3

Druk nu op de naam van het Wifi netwerk waarmee je wil verbinden. Bij jou thuis staat de naam hiervan meestal op een sticker op de modem, of in het boekje dat je van Telenet hebt gekregen bij de installatie van je nieuwe modem. Dan krijg je de mogelijkheid om het wachtwoord van het netwerk in te geven. Dit staat normaal ook op de sticker onder de naam van het netwerk of in hetzelfde boekje als waar de naam van het netwerk instaat.

Stap 4

Als je het wachtwoord correct hebt ingegeven dan krijg je geen melding meer maar gaat er onder de naam van het Wifi netwerk het woordje “verbonden” staan. Dit wil zeggen dat je nu naar hartenlust kan surfen op het internet met je smartphone of tablet.

Stap 4

Hopelijk helpt deze tip je op weg!

Tot uw service!

Ludo.