Tip 1 - Blokvorming bij digitale tv van Telenet.

Hier vind je alle tips die Ludo je maar kan geven. Deze Tutorials of weetjes helpen je in je dagdalijkse leven met elektronica.

Tip 1 - Blokvorming bij digitale tv van Telenet

Als Telenet Center krijgen wij regelmatig klanten in onze winkel die bepaalde problemen hebben met digitale tv van Telenet.

Eén van de meest voorkomende problemen is “blokvorming op het beeld”. Veel mensen denken dan dat dit komt door de Telenet digibox/digicorder maar dit is niet altijd het geval. Ook is dit niet altijd zomaar te herstellen. Zo kan het ook een kink in de kabel zijn, bijvoorbeeld een slechte COAX verbinding.

Maar hoe kan ik dit dan weten?

Stap 1 – Zap naar een post waarop de blokvorming zich voordoet.

Stap 2 – Druk op het huisje op jouw afstandsbediening.

Stap 3 – Ga naar Allerlei

Stap 4 – Selecteer Instellingen

Stap 5 – Selecteer digibox/digicorder

Stap 6 – Selecteer Technische informatie

Stap 7 – Selecteer Signaalsterkte

Stap 8 – Nu krijg je een volledig overzicht van alle technische informatie. Hiertussen vind je ook de signaalsterkte. Deze moet liggen tussen de -13dBmV en +15dBmV. Als dit NIET het geval is kan dit een teken zijn dat er iets mis is met de versterker (NIU) of de coaxverbinding. De oplossing kan zijn om de coax-kabel op een andere aansluiting van de versterker te plaatsen aangezien elke aansluiting een andere sterkte heeft. Ook het nakijken van de aansluitingen kan wonderen doen.

Heb je al deze stappen gevolgd maar lukt het nog niet, kom dan even langs in onze winkel in Grobbendonk of Ham met uw Telenet digicorder en wij zullen de nodige testen uitvoeren en een eventuele herstelling uitvoeren.

Tot uw service!

Ludo