Tip 3 - Synchroniseren van je Apple toestel via iCloud

Een stap-voor-stap handleiding om de synchronisatie in te stellen met je iCloud account.

Meer en meer mensen hebben tegenwoordig een toestel van Apple, maar weinig mensen weten eigenlijk hoe ze hun Apple-Id moeten aanmaken en hoe ze hun wachtwoord kunnen te weten komen. Daarom dit stappenplan om uw eerste stappen te zetten met uw Apple-toestel.

Stap 1
Druk op je beginscherm op de knop “Instellingen”.
Stap1

Stap 2
Ga naar “iCloud” of “Mail, Contacten, Agenda’s.
Om de reden dat dit stappenplan met een in gebruik genomen toestel is gemaakt, nemen wij de optie “Mail, Contacten, Agenda”.
Kies hier voor “Nieuwe account”
Stap2

Stap 3

Kies nu voor “Icloud”. Via dit stappenplan kan je, zoals je ziet, ook een ander e-mailaccount instellen.
Stap3

Stap 4

Indien u al een iCloud-account heeft, kan u daar hier mee inloggen. Als u dit nog niet heeft, dan kan u onderaan klikken op “Maak nieuwe Apple ID aan”.

Stap4

Stap 5
Geef nu uw geboortedatum in.
Stap5

Stap 6

Geef hier uw voornaam en achternaam in op de daarvoor voorziene tekstvakken. Stap6

Stap 7
Hier kan u kiezen of u een nieuw e-mailadres aanmaakt van iCloud of dat u uw huidige e-mailadres gaat gebruiken. Om de hoeveelheid e-mailadressen binnen de perken te houden, kiezen wij er hiervoor om ons huidige e-mailadres te gebruiken.
Stap7

Stap 8
Vul hier uw eigen e-mailadres in.

Stap8

Stap 9
Hier vragen ze om zelf een wachtwoord te verzinnen. Hou er rekening mee dat het wachtwoord uit minstenst 8 tekens moet bestaan, waarvan minstens 1 kleine letter, minstens 1 hoofdletter en minstens 1 cijfer.

Stap9

Stap 10
Voor de beveiliging van uw account, vraagt Apple ook steeds om 3 beveiligingsvragen in stellen. Neem iets dat u kan onthouden, maar dat ook niet te voor de hand liggend is. Zo bent u steeds zeker van uw veiligheid.

Stap10Stap11Stap12

Stap 11
Apple vraagt ook steeds voor een hersteladres, dit wordt gebruikt om uw wachtwoord te herstellen. Moest u nu uw wachtwoord verliezen of vergeten, dan kan Apple via dit e-mailadres een link versturen om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Stap13

Stap 12
Bij deze stap mag u van Apple kiezen of u updates wenst te ontvangen via e-mail. Deze worden voornamelijk gebruikt voor nieuwe producten of updates van uw eigen toestel.

Stap14

Stap 13
Hier krijgt u nog eens de voorwaarden waaraan u gaat voldoen als u op akkoord klikt.

Stap15

Stap 14
Uw Apple ID is nu aangemaakt ! U kunt deze nu bewaren door rechtsboven op “bewaar” te klikken. Hierna krijgt u nog een e-mail van Apple met een link in, op deze link moet u klikken om u Apple ID te activeren. Als dit gebeurt is dan kan u hier ook selecteren wat u steeds wenst te synchroniseren. Zoals u ziet kan u uw Contacten synchroniseren. Zo bent u steeds zeker dat uw contacten bewaard blijven, ook als uw toestel defect of verloren is.

Stap16

Ziezo, uw Apple-id is ingesteld en uw contacten zijn veilig. Ook uw iCloud is ingesteld en u kunt nu Apps downloaden naar hartenlust en aankopen doen, zonder zorgen over de veiligheid.
Groetjes,
Ludo