Tip 11 - Laat je batterij langer meegaan!

Tips om de batterij van je smartphone langer te laten meegaan.

Een smartphone is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, daarom is een veel gestelde vraag in onze winkel dan ook “hoe lang gaat de batterij mee?”. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de tijden dat batterijen een week meegaan voorlopig voorbij zijn. Maar dit wil niet zeggen dat we onze batterijen niet kunnen helpen.

Hoe houdt mijn batterij het langer uit?

  1. 1. Zet de helderheid van je scherm wat lager
  2. 2. Schakel de pushnotificaties uit.
  3. 3. Schakel de locatievoorzieningen uit. Deze GPS functie is continu bezig je locatie te bepalen en alles wat continu bezig is, verbruikt energie!
  4. 4. Zet de trilfunctie van je toestel uit! Geluid maken verbruikt minder energie dan vibreren.
  5. 5. Voer de updates uit! Elke update bevat meestal een opwaardering van de energiezuinigheid van je besturingssysteem.
  6. 6. Verwijder alle overbodige ballast. Verwijder foto’s en video’s die niet de moeite waard zijn. Verwijder apps die je niet meer gebruikt. Verwijder muziek die je niet meer beluistert. Alles wat je smartphone moet opladen verbruikt batterij.
  7. 7. Als je de smartphone tijdens het rijden in vliegtuigmodus zet, gaat deze nooit zoeken naar verbindingen of overschakelen van masten. Dit bespaart aanzienlijk veel batterij.
  8. 8. Opruimen van Wifi-verbindingen is ook een goede manier om batterij te besparen, zo gaat de smartphone nooit vanzelf zoeken naar deze netwerken.
  9. 9. Als je kan, ga dan altijd op het web met behulp van WIFI. Dit is veel energiezuiniger dan 3G of 4G.
  10. 10. Bluetooth is nog zo’n energievreter. Als bluetooth aanstaat scant deze ijverig naar andere smartphones of bluetooth-apparaten. Dit vergt uiteraard veel van uw batterij.

Ook kunnen we nog Apps aanspreken die ons helpen om onze batterij in het oog te houden. Zo heb je Battery Doctor, deze analyseert welke apps er het meest batterij verbruiken. En Battery Defender schakelt je wifi en mobiele verbindingen uit als je je scherm uitzet.

Een laatste tip is dat een batterij sneller leeg loopt als ze warm wordt. Dus vermijd een te warme omgeving voor je smartphone, denk maar aan de wagen in de zomer.

Hopelijk helpen deze tips je batterijduur te verlengen!

Tot uw service!

Ludo.