POP versus IMAP

Ongecategoriseerd

Een e-mailadres aanmaken is voor de meeste mensen een koud kunstje. Maar een e-mailadres op de juiste manier instellen, is vaak een grotere uitdaging. Want als je een e-mailadres wilt instellen op een computer of smartphone, moet je kiezen tussen een POP- of een IMAP-protocol. En dat is voor leken vaak Chinees. Het goede nieuws? Catronics speelt graag vertaler en legt je haarfijn het verschil uit.

Het POP-protocol

POP staat voor Post Office Protocol. Je kunt het vergelijken met de werking van een postkantoor. Je haalt je post op en brengt die vervolgens mee naar huis. POP doet hetzelfde, maar dan voor mails. Als je je e-mail als POP hebt ingesteld, haal je een bericht van de mailserver waarna datzelfde bericht wordt opgeslagen in het geheugen van je toestel. Het voordeel? Je mailbox raakt nooit vol.

Geen synchronisatie

Als je kiest voor het POP-protocol, dan zal een verwijderde e-mail ook niet meer zichtbaar zijn op een ander apparaat, want het is niet mogelijk om het POP-protocol te synchroniseren met andere apparaten. Bovendien is de lay-out van je mailbox bij het POP-protocol sterk vereenvoudigd. Je kunt alleen je Postvak IN, Verzonden items en Prullenbak bekijken.

Het IMAP-protocol

IMAP staat voor Internet Message Access Protocol. Het verschil met het POP-protocol? Bij het IMAP-protocol blijven je e-mails op de mailserver staan. Je kunt je e-mails dus van overal en met om het even welk toestel raadplegen. Nog een voordeel? Als je je pc, laptop of smartphone kwijtspeelt, dan zijn je e-mails niet verloren, want die staan veilig op de mailserver.

Volledige mappenstructuur

Met het IMAP-protocol zie je de volledige mappenstructuur. Bovendien is het ook mogelijk om zelf mappen aan te maken en die te laten synchroniseren met je andere apparaten. Dat geeft je de mogelijkheid om op elk toestel je mails na te kijken of aan te passen.

Heb je problemen met de instelling van je e-mailadres of wil je meer informatie over POP of IMAP? Neem dan gerust contact met ons op.

De Catronics experts staan voor je klaar

Onze winkels

Grobbendonk

014 51 02 20

info@catronics.be

Netestraat 33
2280 Grobbendonk

Ham

013 29 54 43

info@catronics.be

Dorpsstraat 5
3945 Ham