DAB+ klinkt als muziek in de oren

Radio

Ben je een fervente radioliefhebber en wil je ook in de toekomst genieten van je favoriete zender? Dan doe je er goed aan om te investeren in een digitale radio!

Binnenkort zal het in België nergens meer mogelijk zijn om analoog naar de radio te luisteren. Want dan zal het analoge FM-radiosignaal uit de ether gehaald worden. Maar dat betekent niet dat je geen radio meer kunt luisteren. Alleen zal het digitaal via DAB+ zijn.

 

Ontdek ons aanbod aan DAB+-apparaten

 

Stapsgewijze uitrol van DAB+

DAB+ staat voor Digital Audio Broadcasting Plus. De overheid is het DAB+-netwerk momenteel stapsgewijs aan het uitrollen. Tijdens de overgangsperiode zullen radiostations via FM en DAB+ uitzenden. Maar op termijn zal FM verdwijnen en zul je alleen nog digitaal kunnen luisteren.

Actie nodig?

Moet je dan actie ondernemen? Dat hangt ervan af. Je bent klaar voor de digitalisering van het radiolandschap als je een digitale radio, een internetradio, smartspeakers of een digitale tv in huis hebt. Of als je naar de radio luistert via apps op je smartphone of tablet. Anders is het nodig om een toestel met DAB+ aan te schaffen.

FM-band bijna vol

Waarom die overschakeling nodig is? Omdat de FM-band bijna volledig vol zit. Digitale radio heeft bovendien het voordeel dat de geluidskwaliteit uitstekend is, en dat digitale radiogolven veel minder onderhevig zijn aan storingen.

Catronics en DAB+

Wil je ook in de toekomst blijven genieten van je favoriete muziekprogramma’s? Dan staat Catronics voor je klaar. Want wij hebben heel wat apparaten in stock om digitale radio te luisteren. Ontdek ze in onze winkels in Ham en Grobbendonk of in onze webshop.

Wil je meer weten over DAB+ of over onze DAB+-apparaten? Neem dan gerust contact met ons op of kom eens langs in één van onze winkels.

 

Ontdek ons aanbod aan DAB+-apparaten

De Catronics experts staan voor je klaar

Onze winkels

Grobbendonk

014 51 02 20

info@catronics.be

Netestraat 33
2280 Grobbendonk

Ham

013 29 54 43

info@catronics.be

Dorpsstraat 5
3945 Ham